24.7.2011

Miksi mineraali, osa 3

Tässä osiossa näytän vaihe vaiheelta, miten kasvot muuttuvat meikin lisääntyessä ja kerron hiukan miten mineraalimeikkiä käytännössä laitetaan kasvoille. Tätä juttua oli itse asiassa aika kiva tehdä, hauska nähdä miten kasvot muuttuvat pikkuhiljaa. :) (Ja sitten myös huomaa, miksi on ihan ok laittaa vähän meikkiä naamaan, eikä mennä ihan naturellina... :D)


Tässä lähtötilanne, kasvot ovat juuri pestyt ja niille on laitettu kasvovoidetta. Yleensä minulla ei ole hirveästi finnejä, mutta nyt on sopivasti muutama tullut näytille. ;)


Tässä kuvassa kasvoilla on Mint color correctionia, eli siis vihreää peiteainetta, joka neutralisoi punaisuuden. Kavot ovat tässä vaiheessa aika kalvakat, mutta poskien ja finnien terävin punakkuus on poissa. Levitän tuotetta koko kasvoille, tarkoitukseen käy esim. kabuki. Tuote levitetään samoin tavoin kuin meikkipuuteri, jonka levityksestä alempana lisää. Toki tuotetta voi käyttää myös vain paikallisesti.


Nyt on lisätty peiteaine vielä erikseen pienten virheiden päälle. Laitoin sitä silmänalusille, nenänpieliin, sekä näppyjen päälle, eron huomaa joka kohdasta kun vertaa edelliseen kuvaan. Tätä tuotetta vain "sivelen" kasvoille, siihen ei ole sen kummallisempaa tekniikkaa. Sitä voi lisätä ristikkäisin vedoin, jolloin tuote pysyy vähän paremmin iholla. Kokeilin muuten nyt tätä puuteria myös märkänä, mutta en pitänyt siitä, mielestäni se toimii paremmin puuterimaisena.


Seuraavaksi levitin meikkipuuterin. Tässä on ensin kuva siitä, kuinka paljon suunnilleen laitan sitä siveltimeen yhdellä kerralla, tässä on tavaraa ehkä jopa hiukan liikaa. Ja meikkipuuteria levitetään kasvoille siis seuraavasti:
    1. Ripottele puuteria puuterirasian kanteen sopiva määrä.
    2. Ota kabuki, ja pyörittele puuteri kunnolla sen sisälle. Älä siis vain tuputa kabukia rasiassa, vaan todella pyöritä puuteri siveltimen sisälle. Lopuksi voit vielä kopauttaa kabukia rasian reunaa vasten, niin ylimääräinen puuteri varisee pois.
    3. Puuteri lisätään kasvoille pyöritellen kabukia ympyrän muotoisesti. Levitä ensimmäinen kerros ohuelti koko kasvoille pyöritellen sivellintä pienin pyörivin liikkein ympäri kasvoja.
    4. Tämän jälkeen toimi osioissa: annostele puuteria kanteen jonkin verran vähemmän,  pyörittele se kabukiin ja käy kasvot läpi osio kerrallaan. Itse jaan kasvot seuraavasti: otsa, kumpikin poski, nenän seutu ja leuka. Tekniikka on edelleen sama; pyörivät liikkeet. Meikkiä voi kerrostaa riippuen siitä, kuinka peittävän lopputuloksen haluaa. Itse laitan meikkiä 2-3 kerrosta.


Tässä lopputulos, kun meikkipuuteri on lisätty. Aika luonnollisen näköinen, eikö?


Tässä kuvassa ei suuria eroja näy edelliseen verrattuna, mutta se ei ole tarkoituskaan. Olen nimittäin lisännyt hehkupuuteria muutamaan paikkaan: kulmaluulle, nenänvarteen, silmien alle, amorinkaarelle, otsaan ja leukaan. Hehkupuuteria on tarkoitus lisätä myös poskipäille, mutta levitän sen vasta poskipunan päälle. Hehkupuuterilla korostetaan kasvojen korkeita paikkoja, pois luettuna silmänaluset, sinne se tuo valoa ja kirkastaa katsetta.


Tässä nopeasti otettu kuva aurinkopuuterin määrästä: sitä tarvitaan todella, todella vähän, käytä tätä tuotetta varovasti!


Tässä vaiheessa aurinkopuuteria on levitetty kasvoille vähän sinne tänne, muun muassa nenänpieliin, hiukan poskipäille, leukaan ja otsaan.


Tässä on lisätty poskipunaa, ja sen päälle edellä mainittu hehkupuuteri.


Kulmien vahvistamiseen en käytä ollenkaan kynää, vaan puuterimaista väriä. Tämä on Lumenen ikivanha luomiväri, joka taitaa olla jopa ensimmäinen meikkini ikinä, siis toooodella vanha. Mutta koostumus on edelleen hyvä, tuote ei haise yms., tämä toimii aivan hyvin edelleen. (Joitain varmaan ällöttää? :D)


Ja tässä vihdoin meikkipohja täysin valmiina! Tehtynä on siis vain meikkipohja ja kulmat, silmissä tai huulissa ei ole mitään tuotteita.


Tässä vielä vertailukuva ennen-jälkeen tyylin. (Ihan hirveää, itseäni kauhistuttaa tässä vaiheessa tuo meikitön naama, kun se tossa vieressä jököttää! :D) Mutta tosiaan, kaikki tehty mineraalimeikeillä, paitsi kulmat. Olen niin tyytyväinen tuohon kulmaväriin, etten turhaan halua ostaa uutta korvaavaa mineraalipuolelta, tuota kuitenkin tulee niin pienelle alueelle.

Katsotaan keksinkö vielä neljännen sekapostauksen mineraalimeikeistä, vai joko se olisi tässä. Ainakaan heti ei ole luvassa neljättä osaa.

Kivaa heinäkuun loppua (onko tämä viimeinen kesäkuukausi?), nauttikaa kesästä ja lämpimistä ilmoista. :>


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti