2.8.2011

Pohjustuksen merkitys

Tässä pienen pieni minipostaus silmämeikin pohjustuksen tärkeydestä ja sen eroista. Tein lyhyen käytännön testin luomivärin kestävyydestä iholla eri pohjustusten kanssa. Aivan vasemmalla pohjana on vedenkestävä kajaali. Keskellä on pohjustus jota käytän nykyään: Maybellinen Superstay 24H concealer, mikä on siis vain peitevoide. Oikealla ei ole mitään pohjaa, vain luomiväri. Pesin kädet huolellisesti ennen tuotteiden laittoa, jotta käden rasvat ym. eivät vaikuta lopputulokseen.


Jos haluat luomivärien olevan mahdollisimman kirkkaita ja intensiiviä, niin suosittelen käyttämään pohjalla saman väristä kajalia, geelilineriä tai muuta "tahmeaa", saman väristä pohjaa (esim.Macin paint pot). Yllä näkee hiukan eroa, kun pohjana on kajali, tai ihonvärinen pohjustus. Todellisuudessa ero on vielä suurempi.


Tässä lopputulos todella intensiivisen saippuapesun jälkeen. Lopputulos yllätti minutkin! Keskimmäinen läntti on häipynyt kokoaan pois, jossa oli siis peiteaine pohjana. Tämä herätti minut todellisuuteen: voisin oikeasti ostaa kunnon pohjustusvoiteen enkä mennä millään peiteaineella, se ei selkeästi toimi. Usein lehdissä ym. sanotaan, että pohjana voi käyttää myös meikkivoidetta ja puuteria, mutta suosittelen todella ostamaan oikean pohjustusvoiteen, älä mene siitä mistä aita on matalin! (Kuten itse esimerkillisesti tein, mutta tämä korjaantuu. :D) Selkeä voittaja pohjustajana on kajal-kynä, ja voittaja ei kyllä yllättänyt. Luomiväri pysyy esimerkillisen hyvin tämän kanssa: jos siis haluat toooodella kestävän meikin, osta kyniä pohjustukseen! Kun meikit poistaa, niin ne ovat kuitenkin lähteneet ainakin minulla hyvin pois silmämeikinpoistoaineen avulla.

Joka tapauksessa ehdottomasti pohjusta luomet jollain, kun teet silmämeikin. On pohjustustuote sitten ihonvärinen, tai värikäs, niin se peittää luomien verisuonet ym. virheet, ja tasoittaa värin.

Kertokaapas hyviä pohjustajia, mikä kannattaa ostaa? Olen Urban Decayn Primer Potionia katsellut, onko muita vaihtoehtoja? :)

2 kommenttia:

  1. Itse tykkään UDPP:sta todella paljon! :)
    harmittaa kun en ole vuosia aiemmin tajunnut kuinka paljon hyvällä pohjustuksella on vaikutusta silmämeikin pysyvyyteen ja ulkonäköön.. mutta onneksi nyt on toisin!

    VastaaPoista
  2. No joo, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi ostaa sitä... :D Pitäisi varmaan ottaa itseään niskasta kiinni ja hankkia se vihdoin.

    Sitä on kyllä varmaan montaa juttua vielä opittavana ja tajuttavana, nämä ahaa-elämykset ovat aina niin avartavia. ;)

    VastaaPoista