13.9.2011

Kookosöljy testauksessa, osa 1

Luonnonmukainen kauneudenhoito on koko ajan vain suositumpaa ja enemmän pinnalla. Itse en ole oikeastaan paljonkaan luonnonkosmetiikkaan (vielä) tutustunut, mutta pakko minunkin oli kantaa korteni kekoon jollain tavoin. ;) Vuorossa siis kookosöljy. Jossain blogeissa olen törmännytkin jo kookosöljyn käyttöön, joten jos tämä alkaa käydä jo liian tutuksi, niin hyppää lopputekstin yli. 


Vaikka en tosiaan luonnonkosmetiikkaa paljon käytä, niin pidän ajatuksesta, etten laittaisi ylimääräisiä ja turhia kemikaaleja jatkuvasti vartalolleni, se kuulostaa miellyttävältä. Olen myös kuullut kookosöljyn käytöstä paljon hyvää, joten halusin itsekin kokeilla. Oma yksilöni on Cocovin lasinen purnukka, jonka koko on 500 ml. Kookosöljyä löytyy useana eri merkkinä ja kokona. Normaaleissa ruokakaupoissa sitä ei mielestäni myydä, mutta jos marssit lähimpään luontaistuotekauppaan, niin sieltä löytyy!


Tässä vielä pari faktaa kookosöljystä:
  • Pysyy kiinteänä +25 celsiusasteeseen asti ja sen jälkeen muuttuu juoksevaksi.
  • Säilyy pitkään: jopa kaksi vuotta lämmökestonsa vuoksi. Kookosöljy säilyy parhaiten kiinteässä muodossa. Se hapettuu hitaasti ja sen vuoksi ei härskiinny kuten muut kasviöljyt. 
  • Vahvistaa immuunijärjestelmää; suojaa viruksia, bakteereita, sekä sieni- ja hiivatulehduksia vastaan.
  • On antioksidanttinen
  • Kestää hyvin kuumuutta ja on sen takia erinomainen esim. ruoan paistamisessa.
Tässä oli muutama juttu, jotka otin esille. Toki tässä tapauksessa lähdekritiikki on paikallaan, eivät nuo nettisivut nyt varsinaisesti olleet mitään tieteellisiä...Siellä oli aika uskomattomiakin väitteitä, valitsin niistä pari viatonta väittämää, joista ainakin suurin osa on varmuudella totta. 

Seuraavassa osassa tutustutaan syvemmin ja perinpohjaisemmin kookosöljyyn, kuitenkin vain kauneudenhoidon kautta. Missä kaikkialla sitä voi käyttää, toimiiko se? :) Ajatuksena oli alun perin tehdä tästä vain yksi postaus, mutta en halua tehdä kamalan pitkiä juttuja, niin pätkäisin tämän kahteen osaan. Tämä ensimmäinen osa on vain pieni tietopaketti yleisesti kookosöljystä, seuraavaksi tulee jo spesifimpää tietoa. :)

Faktojen lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti