3.10.2011

Lempiputsari

Haluaisin esitellä teille luottoputsarini, joka on ollut käytössäni muistaakseni parisen vuotta. Minulla on tapana ostella kosmetiikkaa ihan normaaleista ruokakaupoista, ja tämä on todellinen löyty sieltä. Kyseessä on Erisanin Hoitava puhdistusgeeli. Tämän putsarin jälkeen poikkesin kerran kaidalle tielle, mutta sen jälkeen oli pakko palata tuttuun ja turvalliseen, tämän parempaa kasvojen puhdistusainetta en ole löytänyt, tämä on ihan ykkönen, hinta-laatusuhde on aivan mahtava!


Ja tosiaan, käytän tätä kasvojen pesuun, silmämeikille minulla on tietty oma putsari. Tuote on kehitetty yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa, ja sopiikin hyvin herkkäihoisille. Tuote on hajustamaton, mutta  toki se tuoksuu silti joltain: sellaiselta perus hajusteettomalta tuotteelta. Mistään tuotteesta ei voi saada tietenkään täysin hajutonta. Mutta tuoksu on mieto ja miellyttävä. Puhdistusgeeli sisältää B5-vitamiinia, joka kosteuttaa pitkävaikutteisesti.  Tuoksuttomuuden lisäksi tämä ei sisällä väriaineita tai parabeeneja. 


Tuote toimii hyvin. Tämä puhdistaa mielestäni meikin ja lian hellävaraisesti, mutta silti tehokkaasti. Ihoani  tuntuu kuivattavan kaikki mahdollinen, mutta tämä tuntuu kuivattavan vähemmän kuin muut putsarit. Tuote on myös helposti huuhdeltavissa pois, jotkut geelit jämähtävät kasvoihin kiinni ja niitä on todella ärsyttävä pestä naamalta. Tässä on kuitenkin mielestäni enemmän emulsiomainen koostumus, eikä niinkään geelimäinen. 


Kuten kuvasta huomaa, ulkonäkö ei myöskään ole normaalin geelimäinen. Erityisen riittoisaksi en ainetta kehuisi, tuntuu, että uutta purkkia täytyy olla ostamassa melko usein, mutta eipä ole hintakaan päätä huimaava. En nyt ikävä kyllä muista hintaa millään, täytyy tarkastaa se, kun seuraavan kerran käyn kaupassa, jossa sitä on. Kertokaa joku sen hinta, jos satutte tietämään. :)


Putsarin sisältö on mukavan lyhyt, tämä sisältää vain kymmentä ainesosaa. 
Tässä vielä inc melko perusteellisesti avattuna (nämä ovat hirveän kiinostavia, mutta aikaavieviä). Ja nämähän tosiaan menevät niin, että ensimmäistä listalla olevaa ainetta on eniten, toista toiseksi eniten jne.

  • Aqua - Vesi.
  • Caprylic/capric triglyceride - Saadaan kookospähkinästä. Hyvä pehmentävä aine ja viskositeetin säätäjä.
  • Glycerin - Glyseroli on humektantti ja erittäin vesihakuinen; se absorboi vettä aktiivisesti muista lähteistä. Iholla glyseroli toimii niin, että se sitoo vettä sekä ympäristöstä (ilmasta, kosmetiikasta) että ihon alemmista kerroksista, lisäten näin ihon pintakerroksien kosteuspitoisuutta.
  • Decyl glucoside - Mieto puhdistava ja pinta-aktiivinen aine.
  • Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer - Synteettinen polymeeri, geelin muodostaja, emulsion säilyttäjä.
  • Panthenol - B-ryhmän vitamiini, rauhoittava, kosteuttava, hoitava.
  • Sodium hydroxide - Lipeä. Erittäin emäksinen ainesosa, jota käytetään kosmetiikkatuotteissa vähäisissä määrin säätämään niiden pH:ta. Käytetään myös puhdistavana aineena. Jos sitä on runsaasti tuotteessa, voi ärsyttää ihoa. (Okei, kuulostaa aika pahalta. Tätä on kuitenkin neljänneksi vähiten, eli ei varmaan paljonkaan.)
  • Sorbic acid - Säilöntäaine. Saadaan pihlajanmarjoista tai valmistetaan synteettisesti. Sorbiinihappoa käytetään monissa tuotteissa mm. ruokavalmisteissa ja jopa piilolinssinesteissä.
  • Caprylyl glycol - Ihoa hoitava aine, jota saadaan kasveista, mutta jota voidaan valmistaa myös synteettisesti.
  • Phenoxyethanol - Fenoksietanoli. Yleisesti kosmetiikassa käytetty säilöntäaine. Fenoksietanolia pidetään yhtenä vähiten kosmetiikan ärsyttävimmistä säilöntäaineista.Itse pakkaus on kyllä aika tylsä, sitä voisi parannella houkuttelevammaksi ja kauniimmaksi. Nyt pakkaus tuntuu huutavan, että on halpa ja löytyy normaaleista marketeista. Eipä siinä mitään hävettävää ole, mutta pieni luksus arkeen ei ikinä ole haitaksi, ja kauniit purkit ovat ilo. :)

Incien avaamisen lähteenä käytin muuten tätä sivustoa, kannattaa käydä vilkaisemassa. Tietoa löytyy paljon, ja kaikki suomen kielellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti