16.12.2011

Kookosöljy testauksessa, osa 2

Joskus kauan sitten kerroin, että käytän kookosöljyä kauneudenhoidossa. Kakkososa kookosöljystä oli tarkoitus tehdä pian sen jälkeen, mutta asia vain jotenkin jäi. Mutta hei, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö? ;)

Mihinkäs kaikkeen kookosöljyä sitten voi käytää? Tässä oma listani:
 • Hiuksiin/ päänahkaan
  • Lämmitä kookosöljyä mikrossa esimerkiksi pienessä kulhossa ihan hetken aikaa, niin että öljy sulaa ja lämpeää hieman. Tämän jälkeen levitä esimerkiksi kuiviin latvoihin tai päänahkaan. Itse kärsin kuivasta ihosta, jonka myötä päänahkakin on hilseilevä, ja käytän öljyä välillä tehohoitona. Laitan öljyä jakaus jakaukselta päänahkaan ja sen jälkeen hieron loput vielä hiuksiin. Tämän jälkeen annan öljyn vaikuttaa tunnin pari ja lopulta pesen hiukset kahdesti shampoolla ja perään vielä kosteuttava hiusnaamio. Kyllä on hiukset pehmeät hoidon jälkeen! 
 • Iholle
  • Kookosöljyä voi käyttää voiteen tapaan ihon rasvauksessa. Itse käytän öljyä ajoittain vartalolle. Käytin kookosöljyä aiemin myös yöllä yövoiteen sijaan, mutta se tuntui aiheuttavan näppyjä, joten lopetin tämän. 
 • Meikin poistoon
  • Itse olen käyttänyt kookosöljyä vain kerran meikinpoistoaineena hätätapauksessa, mutta ihan hyvin se toimi ainakin sen yhden kerran. Enpä sitten tiedä, miten tämä toimisi pitkäaikaisessa käytössä. Hieroin öljyn huolellisesti iholleja huuhtelin pois. Silmämeikin poistin niin, että kostutin vanulapun kookosöljyllä ja pyyhin meikit pois. Lopuksi tietty vielä huuhtelu. Silmämeikki ei lähtenyt aivan täydellisesti, mutta yllättävän hyvin kuitenkin! 
 • Kynsinauhoille
  • Laitan pienen määtän kookosöljyä kippoon tai kulhoon ja upotan sormenpääni sinne ja annan lillua öljyssä muutaman minuutin. Toimii kivasti! :)
 • Käsille
  • Yöksi voi kookosöljyä hieroa käsiin ja antaa vaikuttaa yön aikana. Kookosöljy imeytyy aika kivasti ihoon jos sitä annostelee riittävän vähän ja hieroo huolellisesti.
 • Sisäisesti
  • Toki kookosäljyä voi käyttää sisäisenäkin hoitona, siitä vain on paljon ristiriitaista tietoa, onko se terveellistä vai ei. Ei siitä sen enempää.


Vaikka et olisi kookoksen tuoksun suuri ystävä, niin tuotetta ei kannata hylätä sen takia. Tuoksu on tässä paljon miedompi kuin esimerkiksi voiteissa, joissa on kookoksen tuoksu. Luonnontuotteessa se on miedompi ja katoaa mielestäni nopeammin. Edes poikaystäväni, joka ei voi sietää mitään tuoksuja, ei parin tunnin jälkeen öljy levittämisestä vartalolleni huomannut, että olin niin mennyt tekemään. 

Kookosöljy imeytyy ihan mukavasti kun sitä käyttää riittävän vähän kerrallaan. Ei kuitenkaan niin hyvin, että laittaisin sitä aamulla iholleni. Kun käytän öljyä, laitan sitä vain iltaisin.

Vaikka kookosöljy on mukavan käytännöllinen tuote, niin loppujen lopuksi täytyy myöntää, että sitä tulee kuitenkin käytettyä melko vähän. Minulla on jotenkin sellainen olo, että esimerkiksi vartalon kosteutukseen paksu rasva toimii paremmin kuin öljy. Lieneekö syyn sitten imeytyvyys vai omat ennakooluulot, en tiedä. Eniten öljy on käytössä minulla hiuksille ja päänahalle, siinä se mielestäni toimii. :)


Siirrän kookosöljyä aina puhtaalla lusikalla pienempään purkkiin, jota sitten pidän kylpyhuoneessa. Oma purkkini on vanha kasvoivoiteen purnukka. Tällä tavalla öljy pysyy kauemmin hyvänä kun se säilyy jääkaapissa ja pienestä purkista voi rauhallisilla mielin ottaa tuotetta sormilla, kun se kuluu sen verran nopeammin.

1 kommentti:

 1. Oot tehny tän jo aikaa sitten, mutta mistä oot ostanu tän? :)

  VastaaPoista