23.2.2012

"Huulipigmentti"

Mainitsin jokin aika sitten, että olin Lontoon-matkalla muutama viikko sitten ja löysin kaikenlaista kivaa kosmetiikkaa. Yksi parhaimmista vierailuista kosmetiikkakauppoihin oli ehdottomasti käynti Lushin liikkeessä. Ihana kaksikerroksinen pikkuputiikki, jonka hyllyt notkuivat ties minkälaisia tuotteita! :) Siinä oli olo niinkuin lapsella karkkikaupassa. Jos joku on menossa Lontooseen, niin kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa jokin Lushin kauppa, niitä on ympäri Lontoota, itse olin Covent Gardenin liikkeessä. 

Mukaan tarttui mm. ihan perinteisiä saippuoita, joista myöhemmin lisää. Niiden lisäksi löysin houkuttelevan näköisen pienen metallipurkin, jossa oli huulille tarkoitettua väriä. Purken kannessa lupee Lip Tint. Markkinoilla olevia tusseja, joilla huulet saa väritettyä, kutsutaan lip tinteiksi. Ne ovat todella kestäviä ja huulet täytyy tosiaan "värittää" tussin avulla. Lushin purkin sisältö ei muistuta aivan perinteisiä lip tintteja...


Lush itse kutsuu näitä tuotteitaan suomenkielisillä nettisivuillaan huulivoiteiksi, mutta ei tämä kyllä huulivoidetta ole nähnytkään. Sanoisin, että tuote on jotain tussin ja huulipunan väliltä. Itse voisin kutsua tätä huulipigmentiksi. :>

Tuote on todella värikylläistä ja koostumus on melko kuiva. Jos huulille haluaa hennosti väriä (kuten kuvassa), niin riittää, että sormea töpöttää kevyesti purkissa ja tuotetta taputtelee huulille. Värin määrää sormella on helppo säädellä; jos haluat hiukan voimakkaamman värin huuliin, sormea voi pyöräyttää varovasti purkissa, niin väriä irtoaa enemmän. Jos väriä laittaa sormella enemmän, sen kanssa on oltava tarkkana, ettei väriä mene yli rajojen. Lopputuloksesta voi myös tulla helposti epätasainen, sillä sormella ei pysty tekemään niin tarkkaa työtä esimerkiksi huulten reunoissa. Parin kerran jälkeen sormella levittäminen sujuu kuitenkin ihan kuin itsestään.

Kevyesti sormella töpötelty
Siveltimellä taas saa tarkkaan rajatut, todella punaiset huulet, joissa väri kestää hyvänä pitkään. Koska tuote on kuivahkoa, niin sivellintä täytyy käyttää purkissa monta kertaa ja huulia värittää useasti, jotta jälki on hyvä ja tasainen.

Mutta katsokaa mikä ero näiden kahden huulimeikin välillä on! Ei ikinä uskoisi, että nämä meikit on saatu aikaiseksi yhdellä ja samalla tuotteella! 

Sivellintä käyttäen (+ rajaus)
Lopputulos on mattapintainen. Jos huulille haluaa enemmän kiiltoa, niin värin päälle voi lisätä vielä esimerkiksi kirkasta huulikiiltoa. Huulikiilto näyttää myös syventävän väriä jonkin verran.


Tykkään todella paljon "huulipigmentistäni". Rakastan monikäyttöisiä tuotteita, ja tämä todella on sellainen: sillä saa sormen avulla suloiset suppuhuulet tai siveltimellä skarpit punahuulet. Purkki on ihanan söpö ja mukavaa vaihtelua normaaleihin huulipunahylsyihin. Vaikka huulten punaaminen viekin aikaa siveltimellä, niin minkäpä kirkkaan huulipunan laittaminen ei veisi aikaa, jos sen tekee huolellisesti? Kaiken lisäksi, kun tällä tuotteella huulet on yhden kerran värittänyt huolellisesti, niin väriä täytyy päivän aikana hiukan vain korjailla, sillä väri pysyy todella hyvin huulilla. 


Miinusta tulee siitä, että tuote on melko kuiva. Jos huulet ovat esimerkiksi pakkasen ahavoittamat, niin tämä ei ole siihen tilanteeseen paras tuote. Oman kokemuksen perusteella en kuitenkaan sanoisi, että huuliväri kuivattaisi huulia enempää. Väri kuitenkin näyttää paljon paremmalta, mikäli huulet ovat hyvässä kunnossa. Kuivasta koostuksesta huolimatta huuliväri sisältää mm. monia eri öljyjä, jotka pehmentävät ihoa.

+ Kestää kauan huulilla
+ Monikäyttöinen; sormilla saa luonnollisemman lopputuloksen ja siveltimellä intensiivisen lopputuloksen
+ Sisältää pehmentäviä öljyjä
- Kuiva koostumus
- Vaatii aikaa siveltimellä levittämiseen 
- Vaatii hiukan tarkkuutta sormella levittämiseen

Tämä tuote on varmaankin sellainen, että joko siitä tykkää paljon, tai sitten ei ollenkaan. :> Suosittelen kyllä, itse tykästyin tähän paljon. :)


9 kommenttia:

 1. Oooh, kuulostaa kivalta!

  VastaaPoista
 2. Mulla on tuo myös! Tosin oon tykännyt enemmän siitä mun uudesta, Snow Fairysta, koska se tuoksuu TAIVAALTA. (http://kissaamma.blogspot.com/2012/01/shampoo-postaus.html) Nuuhkin sitä tälläkin hetkellä. :D Eikä huulilla näytä yhtään niin pinkiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää aika söpön väriseltä tuo Snow Fairy, osaan kuvitella että tuo on huulilla tosi kiva. :)Tuo Million Kisses on ruusuinen, itse en ole niin innostunut siitä tuoksusta...

   Poista
  2. Jep, en mäkään. Tuoksu on tossa Million Kissesissä melkeenpä ällöttävä :(

   Poista
 3. Oho, en olisi uskonut noita kahta kuvaa samalla tuotteella tehdyksi. :O

  VastaaPoista
 4. Mäkin nopeasti testasin Lushilla näitä, mutta ei tosiaan sovi kuiville huulille :D Myyjä sitten ystävällisesti jälkikäteen neuvoi, että kannattaa ehdottomasti laittaa huulirasvan päälle tämä... Neuvoi tosin myös käyttämään poskipunana, mikä kuulosti kanssa pätevältä idealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itsekin, että miten mahtaisi toimia poskipunana, mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan. :)Kai sitä pitäisi rohkeasti kokeilla. Ennen suihkua on aina hyvä hetki testata kaikki villit kokeilut. ;) Olen vähän ennakkoluuloinen sävyn suhteen, olen itse mieltynyt melko keveisiin ja "pinkihtäviin" sävyihin, joten en usko että tuote toimisi itselläni kuitenkaan poskipunana.

   Poista