20.2.2012

Lontoon löytö

Olin muutama viikko sitten Lontoossa parin päivän minilomalla. Oli aivan ihanaa hetkeksi irtautua arjesta ja jättää arkiset murheet Suomeen. Lontoo oli aivan mahtava paikka! Tammikuun kolea sää tuntui jopa lämpimältä verrattuna -20 asteeseen, ja paikalliset olivat hirmu ystävällisiä. Eniten olin kuitenkin innoissani (jo ennen matkaa) Lontoon mahtavasta, halvasta kosmetiikkavalikoimasta. Ensimmäinen ostosreissu suuntautuikin asunnon lähellä olevaan Bootsiin. Ah, siellä vierähti tovi, jos toinenkin. Sain siskonikin innostumaan halpiskosmetiikasta ja merkeistä, joita ei Suomessa ole. :) Mukaan tarttui muun muuassa seuraavanlaisia tuotteita:


Kuvassa on vain pelkkiä meikkejä (ehkä tuo huulirasva ei nyt aivan mene siihen kategoriaan, mutta anyway). Näistä ja muista Lontoon ostoksista kerron myöhemmin, sitä mukaa kun ne ehtivät kunnolla testaukseen. 

Nyt puhutaan kuitenkin siitä tuotteesta, minkä satuin näkemään viimeisellä kerralla kun kävin Bootsissa (vierailin siellä ainakin kolme kertaa :D). Kävelin hiustuotehyllyn ohi, ja silmiini osui aivan sattumalta tutun näköinen harja, joka on vilahtanut joissain blogeissakin: Tangle Teezer!


Aaah, en osannut ollenkaan kuvitellakaan, että sitä myydään ihan vaan paikallisessa kosmetiikkakaupassa, jotenkin kuvittelin, että niitä myytäisiin "hienommissa" paikoissa. Olen katsellut Tangle Teezeriä jo jonkin aikaa netistä, mutta en ole vielä raaskinut ostaa sitä. Mutta nyt kun satuin siihen törmäämään ja saatoin vain ostaa sen  (ilman niitä ärsyttäviä postituskuluja), niin pakkohan se oli hankkia. :)

Niille, joille Tangle Teezer ei ole vielä tuttu, lyhyt tieto-osuus: Se on normaaleja hiusharjoja hellävaraisempi vaihtoehto ja oiva takkujen selvittäjä. Tangle Teezerin harjakset ovat pehmeät ja joustavat, ja se ei vaadi paljon voimaa poistaakseen takut. Harjaa voidaan käyttää myös märkiin hiuksiin (mikä on siis yleensä ehdottoman kiellettyä!). Koska harja on hellävarainen, niin se ei vahingoita märkää hiusta. Sen avulla saakin kivasti selvitettyä hiukset, kun hoitoaine on päässä vaikuttamassa. 


Pakkauksen mukana tulee kaksipuolinen opas harjan käyttöön, jossa on mukana tietoa ja käyttövinkkejä. Se on aina kivaa, kun uuden tuotteen mukana tulee jotain plärättävää (mikä kauhea sana). :)

Miltä se harja sitten tuntuu käytössä? Ensikokemus oli itselleni vähän outo. Olen tottunut harjaamaan hiuksiani voimalla (juuri kuten ei saisi tehdä) ja Teezerin kanssa se tuntuu mahdottomalta. Jo sen muotoilu pakottaa harjaamaan hiukset kevyemmin, sillä siitä ei saa niin tukevaa otetta, kuin kahvallisesta versiosta saisi. Kahvattomuuteen tottuu nopeasti ja sen jälkeen harja tuntuu luontevalta kädessä. 


Harja on hellävarainen, harjakset ovat pehmeät, sekä joustavat ja harjaaminen on kevyttä. Takut aukenevat, mutta niiden selvittely tuntuu mielestäni vaivalloisemmalta Teezerillä, kuin normaalilla hiusharjalla. Toisaalta, hiusten harjaaminen on hitaampi prosessi, sillä takut aukenevat hellävaraisesti, eikä harja raasta niitä väkisin auki, kuten normaalisti tapahtuisi. 


Itse tykkään eniten siitä ominaisuudesta, että tätä voi käyttää märkään tukkaan. Alussa olin vähän skeptinen asian suhteen, märän tukan harjaaminen kun on aina ollut ehdottoman kiellettyä. Uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan, josko se toimisi, ja toimihan se! Hiukset oikenivat takkukasasta suoriksi todella hyvin ja hoitoaine levittyi tasaisesti hiuksiin. Hiukset eivät olleet suihkun jälkeen iso pörrökasa, kuten yleensä, kun ne selvitti harjan avulla jo pesuvaiheessa. 


Toinen iso plussa tulee hygieenisyydestä. Tangle Teezeriä uskaltaa rauhassa pestä ja sen puhtaana pito onkin paljon helpompaa, kuin normaalin harjan. Normaalisti liimaukset pettäisivät vesipesun yhteydessä ja harjasosa lähtisi irti, mutta tämän kanssa sitä ongelmaa ei tule. Kiva, kun pystyy pitämään harjan helposti puhtaana. :) 

Vaikka olenkin kuullut todella paljon hyvää Tangle Teezeristä, niin totuus kuitenkin on, että se ei ole kaikkia varten. Jotkut eivät vain pidä siitä, eikä se toimi kaikille. Jos kuitenkin kiinnostuit, niin tuotetta saa tilattua monista nettikaupoista. Sitä myydään myös joissain kampaamoissa, jos et  ole nettikauppojen ystävä. :)

+ Hellävarainen
+ Voi käyttää märkään tukkaan
+ Helppo pitää puhtaana
- Voi tuntua oudolta kädessä muotoilun vuoksi
- Ei välttämättä toimi kaikilla

2 kommenttia:

  1. Yes! Tangle Teezer! Ihan must-hankinta Lontoosta. Ja paras tosiaan just nimenomaan märkään tukkaan, ei revi yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä tosi iloinen kun törmäsin siihen sattumalta, olin jo ehtinyt unohtaa hetkeksi koko harjan olemassaolon. :>

      Poista