23.3.2012

SKIN79: VIP Gold & Hot Pink BB-voiteet, osa 1

Ensimmäiset BB-voiteet ovat päässeet testaukseen ja nyt on aika antaa niistä raporttia! Arvioinnit tulevat useassa osassa, sillä kerrottavaa on aika paljon. :)

Tilasin SKIN79:ltä samplepakkauksen, jossa oli mukana seuraavat tuotteet mukana:
 • VIP Gold Super Plus Beblesh Balm
 • Hot Pink Super Plus Beblesh Balm
 • Diamond The Prestige Beblesh Balm
 • Diamond Luminous Pearl Beblesh Balm
Purkkien kyljessä on sanaa sanan perään, ja tuotteiden nimet vaihtelevatkin jonkun verran esimerkiksi Amazonissa. Nämä nimet on otettu SKIN79:n Pohjois-Amerikan nettisivuilta, jotta ne olisivat "oikeat".


Ensimmäiseksi testiin pääsi kaksi listan ensimmäistä tuotetta, Gold- ja Pink- BB-voiteet, joiden pitäisi olla toistensa sisarukset. Gold- BB- voide on tarkoitettu kuivaihoiselle, kun taas Pink- voide pitäisi olla sopivampi normaalille- ja rasvoittuvalle iholle. Muuten niiden pitäisi olla ominaisuuksiltaan ja sävyiltään samat. Kuten  yllä olevasta kuvasta huomaa, niin sävyt ovat lähellä toisiaan. Jo käden asento, sen kupera muoto ja valon osuminen vaikuttavat sävyihin, joten ne eivät ole aivan täydellisen identtiset kuvassa.Kummassakin on SPF 25, joten kesällä nämä voiteet toimivat oikein hyvin päivävoiteina, ainakin voin luottaa siihen, että iho on suojattu. :) Voiteissa on sekä UVA, että UVB- suoja.

Gold- voiteen on aineisosina mm.
 • Arbutin -  Hydrokinoni-johdannainen. Hydrokinonia saadaan mm. sianpuolukkapensaan (Bear Berry) lehdistä, karpalosta, mustikasta, joistakin sienistä ja useimmista päärynä-lajeista. Monet kosmetiikkayritykset käyttävät tuotteissaan karhunmarjan (Bear Berry) tai mulperipuun (Mulberry) uutteita, jotka sisältävät arbutiinia. Pitoisuudet kosmetiikkatuotteessa ovat kuitenkin niin pieniä, että on vaikea sanoa onko niillä mitään vaikutusta ihoon.  
 • Makea manteliöljy - Saadaan mantelipuun kuivatuista siemenistä. Pehmentää ihoa.
 • Madecassoside -  Yksi neljästä Centella Asiatica kasviuutteen sisältämästä bioaktiivisesta pääkomponentista. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että pienetkin pitoisuudet tätä ainetta yhdessä C-vitamiinin kanssa voivat olla hyödyksi auringosta kärsineelle iholle. Se edistää myös ihovauroiden paranemista, kollageeninsynteesiä ja on antioksidanttinen.
 • Kavan uutetta - Pippurikasveihin kuuluva viljelyskasvi. Käytetään sisäisesti mm. rentouttamaan ja rauhoittamaan. (SKIN79:n sivujen mukaan käytetään voiteessa rauhoittamaan ihoa, mutta itse olen vähän epäileväinen, toimiiko tämä ulkoisesti...)
 • Vihannesportulakan uute - Sisältää runsaasti antioksidantteja. Suojaa ihoa ympäristön saasteilta.
 • Osmopur - Uute, joka on tehty auringonkukan siemenistä, riisin leseistä, muratista ja vihreästä teestä. Suojaa ihoa ympäristön saasteilta.
 • Adenosiini -  Hiivasta saatava aine, jolla on tärkeä rooli solukommunikaatiossa. Hyvä tulehdusta lievittävä ainesosa.

Pink- voiteen ainesosina on mm.
 • Arbutin - Ks. ylempi lista.
 • Mandariinin öljy - Eteerinen öljy, hellävarainen iholle.
 • Phyto-complex - Sekoitus eri kasveja (tämä oli vähän outo, sanan selvittäminen vaati jo vähän enemmän vaivaa. Ilmeisesti sekoituksessa ei tarvitse olla mitään tiettyjä kasveja (tai niiden ainesosia), eli termiä voi käyttää monien erilaisten ihonhoitotuotteiden yhteydessä.
 • Adenosiini - Ks. ylempi lista.
 • Ceraminde3 - Selitystä ei löytynyt mistään sanakirjoista, eikä oikein mistään muualtakaan. Tarkoittanee ceramidia? Sille löytyy hienoakin hienompi selitys:  Oktadekanamidi, N-(1,3,4-trihydroksi-2-oktadekyyli), ihoa suojaava/hoitava aine.
 • Osmopur - Ks. ylempi lista.
Voiteet eivät kuitenkaan ole mitään luonnonkosmetiikkaa. Inc-listaa en ikävä kyllä näe, sillä omani ovat vain samplekokoisia. Mutta jos lista noudattelee esimerkiksi Dr. Jartin listaa, niin se on pitkä, eikä todellakaan sisällä vain luonnontuotteita. BB- voiteissa on kuitenkin enemmän vaikuttavia aineita ja aineisosia kuin meikkivoiteissa. Meikkivoiteiden päätarkoitus päätarkoitus onkin vain peittää. BB- voiteilla taas on monta tarkoitusta, joista peittäminen on vain yksi niistä.  

Noin 15 minuuttia voiteiden levittämisestä
(Voiteet on levitetty paksulti, lopputulos iholla ei ole näin maskimainen. :))
Pakkaus on muuten tilattu Amazonista. Katselin ensin UK:n Amazonista tuotteita, mutta valikoima oli siellä paljon suppeampi, joten tilasin nämä siis Amazon.com:ista. Myyjä oli Pink Gelee ja olin palveluun oikein tyytyväinen. Tuotteet tulivat luvatussa ajassa ja saapuivat ehjinä perille. Postikulutkaan eivät olleet päätä huimaavat, voin siis suositella lämpimästi. :) Minun piti ostaa tuotteet ensin eräältä toiselta myyjältä, mutta yhtiö veloitti jokaisesta tilatusta tuotteesta 7 dollarin postikulut. Kolmesta pienestä tuotteesta olisin maksanut postikuluja jo 21 dollaria, aivan järjetöntä! 

Seuraavalla kerralla käydään läpi edellä mainittujen BB- voiteiden toimivuutta. Teksti on jo melkein valmiskin, joten jatkoa on luvassa pian. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti