6.3.2012

Suklaata naamaan!

Sain siskoltani joululahjaksi kasvonaamion, joka on päässyt testiin jo aikoja sitten, mutta sain vasta nyt aikaiseksi kirjoittaa siitä. Naamio on Akamutin, ja on tilattu ilmeisesti jostain päin Iso-Britanniaa. Liikaa ei saa udella joululahjoista! ;)

Tuote sisältää vain luonnonmukaisia aineisosia:
  • Reilun kaupan luomukaakaota
  • Ruusunterälehtijauhetta
  • Rohtosalkuruusun jauhetta (=marshmallow, joka ei siis tässä yhteydessä tarkoita vaahtokarkkia ;>)
  • Ruususavea
  • Murskattuja luomuvaniljansiemeniä
  • Luomu cupuacuaa (sademetsän puu, joka on sukua kaakaopuulle)


Purkin sisältö on jauhetta, ja siitä tehdään nesteen avulla itse naamio. Siihen voi käyttää joko vettä tai ruusuvettä. Omani sekoitin ihan normaalin hookaksoohon, kun en satu ruusuvettä omistamaan. Naamion sekoittaminen on helppoa ja vaivatonta, se on oikeastaan aika kiva lisä koko touhulle. :)

Sisältö näyttää aivan kaakojauheelta, melkein tekisi mieli sekoittaa se maitoon ja juoda pois. Tuoksu ei kuitenkaan ole sama kuin kaakaojauheessa. Kaakao tuoksuu myös, mutta sen lisäksi siinä on jokin muu haju, jota en tunnista. Mutta hyvältä tuoksuu. :)


Naamiosta ei oikeastaan luvata paljoa, sen sanotaan olevan täynnä erilaisia mineraaleja ja antioksidantteja. Itse käyttäisin naamiosta sanaa ravitseva.

Missään ei mainita, mille ihotyypille naamio sopii. Ensiksi ajattelin, että naamio sopisi rasvoittuvalle iholle sisältämänsä saven vuoksi. Ruususavi on kuitenkin sopivaa kuivalle, herkälle ja normaalille, sekä couperoottiselle iholle. (Lisää tietoa ruususavesta täällä.) Eikä naamio kyllä tuntunutkaan kuivattavan ihoa.


Sen verran tiukasti naamio kiinnittyy ihoon, että parhaiten se toimii, kun naamion laittaa kasvoille ennen suihkua ja huuhtelee sen sitten suihkun alla huolellisesti pois.

Naamio voisi olla sopiva "ravinnelisä" iholle, tätä voisi käyttää esimerkiksi kerran viikossa tuomaan lisäravinteita ihoa hoitamaan. Yhdellä käyttökerralla ei dramaattisia eroja huomaa. Ei mullistavaa kosteutusta, kuorivaa ominaisuutta tms. En sitten tiedä, huomaisiko ihossa muutoksia pitkällä aikavälillä, jos tuotetta käyttäisi jonkun aikaa säännöllisesti. Kaikki tällaiset hemmotteluhoidot ovat kuitenkin niin ihania, että niitä tekee ihan omaksi ilokseen, vaikka tuloksia ei tulisikaan paljon, jos edes vaan vähän. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti